Fogalomtár

A fogalomtárba igyekszünk olyan fogalmakat és azok magyarázatát összegyűjteni, amelyek segítenek a háztartások gazdálkodásával, banki ügyintézéssel, hitelezéssel kapcsolatos információk feldolgozásában.

Kérjük, ha Ön szerint vannak olyan fogalmak, melyek hiányoznak a listából, jelezze nekünk a fórumon, vagy a hiteles@maltai.hu emailcímen.

 

Keresés:

  A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   Ö   P   S   T   Ü   V   W   Z

Lakásfenntartási támogatás

Szociálisan rászoruló háztartások számára nyújt havi pénzbeli segítséget (jellemző értéke 2500-9000 Ft/hó), különböző rezsi tételek havi jóváírásában. A helyi önkormányzatnál lehet igényelni. Két jogcímen állapítható meg: 1. Alanyi jogon – az a személy, aki adósságkezelési szolgáltatásban vesz részt, annak időtartamára kap támogatást. 2. Normatív jogon – az a személy, akinek háztartásában az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250%-át (2013-ban 71250 Ft), és a háztartás tagjainak nincsen vagyona.
    Kapcsolódó fogalmak

Kapcsolódó cikkek
   A rezsicsökkentés hátteréről
   Rezsidíj változások: európai kitekintő
   Energiahatékonyság a valódi rezsicsökkentésért
   Júliusban folytatódik a rezsicsökkentés?

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek