Fogalomtár

A fogalomtárba igyekszünk olyan fogalmakat és azok magyarázatát összegyűjteni, amelyek segítenek a háztartások gazdálkodásával, banki ügyintézéssel, hitelezéssel kapcsolatos információk feldolgozásában.

Kérjük, ha Ön szerint vannak olyan fogalmak, melyek hiányoznak a listából, jelezze nekünk a fórumon, vagy a hiteles@maltai.hu emailcímen.

 

Keresés:

  A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   Ö   P   S   T   Ü   V   W   Z

magáncsőd

A természetes személyek adósságkezeléséről szóló, 2015. évi CV. törvény szabályozza a magáncsőd eljárását. A magánszemélyeknek szóló adósságrendezési eljárás (magáncsőd) szabályozott keretet biztosít ahhoz, hogy a súlyosan eladósodott és fizetési problémákkal küzdő adósok korlátozott teljesítés mellett rendezzék a tartozásaikat. Az adósságrendezési eljárás az összes tartozást együttesen kezeli, a hitelezők csak az eljárás keretein belül és a létrejött közös megállapodás vagy bírósági döntés szerint érvényesíthetik követeléseiket. Az adósságrendezés célja egy olyan 5, de legfeljebb 7 évre szóló törlesztési terv összeállítása, amely figyelembe veszi a hitelezők méltányos érdekeit, ugyanakkor biztosítja az adós és családjának létfenntartását és lakhatását. Amennyiben az adós az 5-7 éves törlesztési időszak alatt folyamatosan teljesíti a megállapodás szerinti fizetési kötelezettségét, a fennmaradó adósság alól mentesítést kap.
    Kapcsolódó fogalmak
   Családi Csődvédelmi Szolgálat
   Családi vagyonfelügyelő
   Hitelező
   Főhitelező
   Kiemelt hitelezői követelés
   Privilegizált követelések
   méltányolható lakásigény

Kapcsolódó cikkek
   Magáncsőd kell a bedőlt adósoknak?

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek