Fogalomtár

A fogalomtárba igyekszünk olyan fogalmakat és azok magyarázatát összegyűjteni, amelyek segítenek a háztartások gazdálkodásával, banki ügyintézéssel, hitelezéssel kapcsolatos információk feldolgozásában.

Kérjük, ha Ön szerint vannak olyan fogalmak, melyek hiányoznak a listából, jelezze nekünk a fórumon, vagy a hiteles@maltai.hu emailcímen.

 

Keresés:

  A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   Ö   P   S   T   Ü   V   W   Z

Fogyasztási kölcsönszerződés tartalma

A fogyasztási kölcsönszerződés tartalmazza az alábbiakat: - a szerződés tárgyának meghatározása, - az éves, százalékban kifejezett teljes hiteldíjmutató, - a hiteldíjmutató számítása során figyelembe nem vett egyéb – esetleges – költségek meghatározása és összege, vagy ha az ilyen költségek pontosan nem határozhatók meg, az ezekre vonatkozó becslés, - a szerződéssel kapcsolatos összes költség, ideértve a kamatok és járulékok éves, százalékban kifejezett értékét, - azon feltételek, illetve körülmények részletes meghatározása, amelyek esetében a hiteldíj megváltoztatható, vagy ha ez nem lehetséges, az erről szóló tájékoztatás, - törlesztő részletek száma, összege, törlesztési időpontok, - szükséges biztosítékok meghatározása, - a szerződéshez kapcsolódóan a fogyasztótól megkövetelt biztosítások megjelölése, - előtörlesztési lehetőség. A fogyasztási kölcsönszerződésnek tartalmaznia kell, azon feltételeket is, melyek alapján a pénzügyi intézmény lényeges szerződéses kötelezettségen változtathat.
    Kapcsolódó fogalmak
   Előtörlesztés
   Előtörlesztési díj
   Fogyasztási kölcsön

Kapcsolódó cikkek
   Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett
   Bankok feketelistája: kétes ügyleteket is gond nélkül pénzeltek

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek