Fogalomtár

A fogalomtárba igyekszünk olyan fogalmakat és azok magyarázatát összegyűjteni, amelyek segítenek a háztartások gazdálkodásával, banki ügyintézéssel, hitelezéssel kapcsolatos információk feldolgozásában.

Kérjük, ha Ön szerint vannak olyan fogalmak, melyek hiányoznak a listából, jelezze nekünk a fórumon, vagy a hiteles@maltai.hu emailcímen.

 

Keresés:

  A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   Ö   P   S   T   Ü   V   W   Z

THM

A teljeshiteldíj-mutató (THM) az a belsô kamatláb, amely mellett az ügyfél által visszafizetendô tôke és hiteldíjegyenlô az ügyfél által a hitel folyósításáig bezárólag a hitellel kapcsolatban fizetett összes költséggel csökkentett hitelösszeggel. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok –így a betéti kamat, az értékpapírok hozama és a teljeshiteldíjmutató számításáról és közzétételérôl szóló 41/1997. (III.5.) kormányrendelet – figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM számítása a tárgynegyedévet megelôzô hónap 1. munkanapján jegyzett, a bank által alkalmazott, a magánszemélyekre vonatkozó devizaárfolyamok alapján, az akciós időszakra akciós kamattal, míg a kölcsön futamidejének az akcióval nem érintett időszakára a közzététel időpontjában a bank által az adott kölcsöntípusra meghirdetett normál kamattal,került kiszámításra. A devizaalapú kölcsönök esetében a THM mutató értéke nem tükrözi a hitel árfolyamkockázatát. Változó kamatozású kölcsönök esetében a THM mutató értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát.
    Kapcsolódó fogalmak
   Alapkamat
   Bázispont
   Kamatkockázat
   Magyar Nemzeti Bank (!)

Kapcsolódó cikkek

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek