Hiteles lapszemle

Keresett címke: jövedelem

Megtört a trend - Nagyot esett a regisztrált álláskeresők száma
2010.06.09.
A válság magyarországi kibontakozása óta először csökkent idén májusban a regisztrált álláskeresők állománya éves összevetésben is - derült ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) friss statisztikájából. Tavasztól nyárig megszokott, hogy intenzíven mérséklődik az álláskeresők száma a szezonális munkák terjedése miatt, de a hivatal április után májusban is azt találta, hogy ez a hatás sem magyarázza teljes egészében az állománycsökkenést.

Fanyalog az ellenzék az egykulcsos adó miatt
2010.06.08.
Egykulcsos, 16 százalékos jövedelemadót, banki különadót és szabad pálinkafőzést ígért Orbán Viktor kedden a parlamentben, ahol ismertette kormányának "első akciótervét" a gazdaságról. A kormány hatalmas megtakarítást remél az állami kiadások felülvizsgálatától, és még a pártok támogatását is megkurtítaná. Az ellenzéknek nem tetszik az egykulcsos adó, Schiffer András szerint Orbánék képében Kóka János bújt vissza az ország élére. Tudósítás a parlamentből.

Dupla fizetést ér a diploma Magyarországon
2010.05.27.
A felsőfokú végzettség megszerzése mind gyakrabban, és egyre komolyabb anyagi áldozatokkal jár, miközben a munkaerőpiac változásai is sokakat elbizonytalanítanak, érdemes-e tovább tanulni. Egy most közzétett felmérés szerint ugyan a diploma ma már nem jelent biztos állást, ám aki el tud helyezkedni, az kétszer magasabb jövedelemre számíthat, mint egy csupán érettségivel rendelkező álláskereső.

 
Cimkefelhő

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek