Hiteles lapszemle

Keresett címke: rezsi

Júliusban folytatódik a rezsicsökkentés?
2013.04.24.
Júliustól csökkenhet a víz és a szemétszállítás díja. A PB-gázpalackokra és a szippantás árára a tervek szerint hatósági árat vezetnek be - jelentette be hétfőn a Fidesz frakcióvezetője.

Energiahatékonyság a valódi rezsicsökkentésért
2013.04.09.
Minden negyedik hazai lakástulajdonos tervezi, hogy energiatakarékosabbá teszi ingatlanát, többségük elsősorban hőszigetelésben gondolkodik - derül ki az Energiaklub országos, reprezentatív lakossági kutatásának eredményeiből. A felújítást mellőző tulajdonosok háromnegyede anyagi okokra hivatkozva nem korszerűsíti ingatlanát. Kevesen tudják, hogy a használt ingatlanok korszerűsítése akár államilag támogatott hitelből is megoldható. Ráadásul a beruházás az ingatlan értékét is növeli!

Rezsidíj változások: európai kitekintő
2013.02.26.
Franciaországban a villamos energia árának 30 százalékos emelését jelzi előre a francia energiaszabályozási hivatal (CRE) 2012 és 2017 között. Franciaországban még soha nem volt arra példa, hogy egymást követő öt évben hat százalékkal emelkedjen a lakossági energia ára. Bulgáriában elsodorta a kormányt a népharag a magas energiaárak miatt, Németországban inkáébb fagyoskodnak a polgárok, de nem fűtik fel a lakásukat. Itthon újabb rezsicsökkentő lépést jelentett be a kormányzat.

A rezsicsökkentés hátteréről
2013.01.04.
A kormány ígérete alapján 10%-os rezsiköltség csökkentést hajtottak végre. Az ígéret szerint a villamosenergiára, a gázra és a távhőre kiterjedő lépést nem tudják áthárítani a szolgáltatók a fogyasztóra. A Policy Agenda által készített elemzés szerint a rezsiköltség áthárítását valójában a kormány már maga el is végezte, első körben a hazai kis- és középvállalkozásokat sújtva. Az energiainfo.hu elemzése szerint a kkv-k villamosenergia költségei 11-12, de akár 30 százalékkal is nőhetnek.

 
Cimkefelhő

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek