Hiteles lapszemle

őszre elkészül a devizahiteleseket segítő csomag
devizahitel
2010.06.30. - kormány

Rogán Antal, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke szerint az idén őszre lesz kész az a csomag, amely segít majd a bajba jutott devizahitelesek gondjain. A fideszes politikus ezt kedden mondta az [origo]-nak.

Rogán Antal a hírportálnak úgy fogalmazott: egy-két héten belül nem lehet kidolgozni olyan intézkedéseket, amelyek segíteni tudnak a bajba jutott devizahiteleseken, így az őszre lesz kész az erre vonatkozó csomag.

A fideszes honatya részleteket nem mondott a csomagról, csupán annyit közölt, hogy az átlag állampolgárokat segítenék meg, nem pedig a nagy összegű hitelt felvevőket. "Egy 120 millió forintos hitelt felvevő adósra nem vonatkozna a lehetőség" - mondta a fideszes képviselő. Szerinte meghatároznak majd egy limitet, ami felett nem lehetne élni a segítséggel.

Rogán Antal úgy vélte, nem kell minden devizahitelest megsegíteni, a nagy részben IMF-forrásokat felhasználó megsegítő csomag alapvetően a lakáshitelesekre vonatkozik majd.

Orbán Viktor miniszterelnök még a gazdasági akcióterv keretében, június 8-án a parlamentben jelentette be egy nemzeti eszközkezelő társaság létrehozását, hogy a bedőlt hitelek miatt a lakások ne kerüljenek ki a korábbi tulajdonosok kezéből.

 

Az eredeti cikk megtalálható: itt

   
Kapcsolódó fogalmak

Kapcsolódó cikkek

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek