Hiteles lapszemle

Kisbevásárláson is lehet spórolni: tippek és tanácsok
drogéria bevásárlás háztartás
2010.08.24. - háztartás

Mosószert, fogkrémet, vécépapírt mindenki szokott vásárolni, és bár a legtöbben talán a havi nagybevásárlás alkalmával, valamelyik hipermarketben szerzik be, ha menet közben elfogy, bizony muszáj a legközelebb található boltba betérni. Azonban még ezekben az esetekben is érdemes lehet körülnézni, melyik drogériát választjuk, hiszen mégy egy kisbevásárláson is rengeteget spórolhatunk!

Februárban indítottuk el drogéria körképünket, hogy kiderítsük, melyikbe érdemes betérni a háztartási higiéniai csomag beszerzésekor. Bár a vásárlók alacsony árakat keresve inkább a hipermarketeket és diszkontokat keresik fel, míg a kisboltokban és drogériákban a minőségi termékeket keresik, mégsem mindegy, hogy mennyire kell a zsebünkbe nyúlni egy-egy közepes bevásárlás alkalmával. A Rossmann etekintetben verhetetlennek tűnik, hiszen körképünk elindítása óta a 15 termékből álló kosarunk minden hónapban ott volt a legolcsóbb, bár júniusban a DM több, mint 5 százalékos árcsökkenésével majdnem kiütötte a nyeregből. Augusztusban is, mint minden hónapban, a Rossmané a legolcsóbb kosár.

Amit a körképünkről tudni kell

A drogériák közül a dm, a Rossmann és a Schlecker kínálatát hasonlítjuk össze, mivel ezek alkotják nagyságuk és piacra lépésük tekintetében is a drogériák legnagyobb csoportját. Az itt kapható kozmetikai, háztartási vegyiáru és papíráru termékcsoporton belül a pelenkák, dezodorok, fogkrémek és tusfürdők esetében kiemelkedő a piaci részesedésük, de ezek mellé betettünk még fiktív kosarunkba mosogatószert, mosóport, öblítőt, papír zsebkendőt, vécépapírt és még néhány apróságot, melyek a háztartási higiéniai csomag törzsét képezik.

A kosár összeállítása természetesen szubjektív, mivel adott termékkategórián belül kénytelenek voltunk egy márkát kiválasztani, ami alapján elvégezhetjük a próbavásárlást. Az egyes termékek kiszerelésének megválasztásakor szándékosan kisebbet választottunk, abból kiindulva, hogy drogériákban nem feltétlenül a nagybevásárláskor megszokott mennyiséget szerezzük be.

 

Az árukosarunk egyes üzletekben mért árait ábrázoló grafikonon látszik, hogy az áprilisra jelentősen kinyílt olló júniusban pedig a DM árcsökkentése, és a Rossmann kifutott akciói miatt némiképp összezárult, augusztusban pedig a Rossmann további árcsökkentései miatt ismét nőtt egy picit, így ebben a hónapban közel 1500 forintot spórolhatunk, ha a megfelelő üzletben vásárolunk.

A teljes cikk itt olvasható.

   
Kapcsolódó fogalmak

Kapcsolódó cikkek

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek