Hiteles lapszemle

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett
személyi kölcsön bank összehasonlítás
2010.08.24. - hitel

Aktuális körképünkben azt vizsgáltuk, hogy a hazai kereskedelmi bankok milyen személyi kölcsön ajánlatokkal várják a 300 ezer, a 600 ezer, illetve az 1 millió forintot igénylő ügyfeleiket.

Az Erste Bank szakértője az igénylések számának megtorpanását az ügyfelek óvatosabb hitelfelvételi kedvének tulajdonítja. Az OTP-nél és az MKB Banknál az előző évihez hasonlóan alakultak a számok, de például a Raiffeisen és a Budapest Bank ügyfelei is jobban meggondolják a kölcsön felvételét.

Az Allianz Bank már tavaly decemberben felfüggesztette a személyi kölcsönök értékesítését, más bankok csak a deviza alapú finanszírozásból szálltak ki. Euró alapon már csak az Erste, az OTP és a Raiffeisen Bank adott ajánlatot, utóbbinál a termék "last minute"-jellegű, mivel szeptembertől már nem lesz elérhető.

Az ügyfelek által tipikusan igényelt hitelösszeg 500 ezer és 1 millió forint között mozog, az igénylők a havi törlesztőrészlet minimalizálása érdekében inkább a hosszabb, 60 hónap feletti futamidőket részesítik előnyben.

 

A Raiffeisen Banknál a kondíciók terén történt némi könnyítés, a forint alapú személyi kölcsön hitel díjai ugyanakkor jelentősen mérséklődtek. Jelenleg érvényben van a hitelbírálati díj visszatérítési akció, augusztus 23-tól pedig egy újabb is indul. A szükséges dokumentumok benyújtását követően egy héten belül is pénzhez juthat az ügyfél, de akár 3-4 napra szorítható az ügyintézési idő. A törlesztőrészlet a futamidő előrehaladtával folyamatosan csökken, például 1 millió Ft 60 hó esetén az utolsó évben már csak 27 006 Ft a havi részlet.

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

A konzervatív hitelezési politikát képviselő Budapest Bank csak kisebb szigorítások hajtott végre, erősebb hangsúlyt kapott a jövedelemvizsgálat. A kondíciók ugyan nem változtak, de a törvényi változás következtében megnőtt a kötelező dokumentációk mennyisége. A bank júniusban megszüntette a svájci frank alapú személyi kölcsön termékcsaládot, így jelenleg csak forint alapú személyi kölcsönt nyújt. Tovább bővült a hitelfedezeti biztosítás köre, a munkanélküli biztosítás időtartama 10-ről 12 hónapra emelkedett. A meglévő és jó hitelmúlttal rendelkező ügyfeleknek most 3%-os promóciós kamatkedvezményt kínálnak, az átlagos ügyintézési idő jelenleg 3-5 munkanap.

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A Citibank egy kedvező, állandó ajánlatot kínál az internetes regisztráció útján jelentkezők részére. Amennyiben a személyi hitelt a bank holnapján igényli az ügyfél és mellette nyit - és a futamidő alatt fenntart - egy Citibank Nullaforintos Bankszámlát. Ha erről a számláról törleszt az ügyfél, akkor a hitelt kezelési költség felszámítása nélkül, kamatkedvezménnyel (22,9%-os kamattól) kaphatja meg. ‪

Nemzetközi elismerés a Citibank netbankjának

Az ügyintézési idő a fiókhálózatban hiánytalanul benyújtott dokumentáció esetén 2-3 nap a folyósításig, sok esetben azonban 24 órán belül pénzhez jut az ügyfél.‬

A teljes cikk itt olvasható.

   
Kapcsolódó fogalmak

Kapcsolódó cikkek
Nem szükséges a költségvetés pénzbeli szerepvállalása Állami alap segít a devizahiteleseknek A biztonságra vágyó adósoknak lehet jó a Fidesz ötlete Ki védi meg a devizahitelest? Fanyalog az ellenzék az egykulcsos adó miatt Orbán: Legalább 12 menetre kell készülni Továbbra is titkolják a bankok hitelbírálati szisztémájukat Újraindítanák a devizahitelezést őszre elkészül a devizahiteleseket segítő csomag Meghalt a frankhiteles! Adósságot hagyott hátra, pedig volt biztosítás Százezer családot kellene megmenteni a kilakoltatástól Frankhitel könny(ítés)ek: nesze semmi, fogd meg jól CHF hitel lakástakarékkal Bankok feketelistája: kétes ügyleteket is gond nélkül pénzeltek Mire számítsanak a devizahitelesek? A kormány előtt az adósok mentőöve Így segítene a kormány a devizahiteleseken Már idén megmenekülhetnek a hitelesek Forinthitel körkép K&H forinthitel gyorsított hitelbírálattal Drágák-e a lakossági hitelek Magyarországon? Szász Károly: az adósoknak vissza kell fizetniük a felvett hiteleket Átköltöztethetik a lakáshitelest egy kisebb lakásba Saját javaslatokkal állt elő az MNB a hitelesek megsegítésére A frankhiteleseknek már semmire nincs pénzük Garzonba tuszkolhatják a bukott frankhiteleseket Lesz többféle autóhitel: sorban állnak a kereskedők az engedélyért Mit várhatna a deviza hitelesek 2011-ben Egy kis újdonság Vizsgáztat a PSZÁF Hitel helyett megtakarítás Az OTP válasza a kormány Otthonvédelmi Akciótervére Eddig csak zsebből végtörlesztettek Megéri-e forinthitelre váltani Kinek segíthet az eszközkezelő? Most a Bankszövetség keres megoldás a devizahiteles problémára Ki bérel lakást? Sokat érnek a bedölt hitelek Miből törlesztettek a végtörlesztők? Mit kínál a Bankszövetség? Változtak az Eszközkezelő feltételei Nem a bankok indítják a végrehajtási eljárásokat Húsz család költözhet Ócsára Kitolódik az árfolyamgát Újra lehet pályázni az ócsai lakóparkba Ismét bővül a Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolható lakások köre Újabb mentőcsomag készül bedőlt hiteleseknek Kiderült, melyik bank segít bedőlt adósainak Kiderült, melyik bank segít a bedőlt adósnak (helyreigazítás) Minden harmadik jogosult lépett be eddig az árfolyamgátba Számtalan címen kaphatnak költséget a nyakukba a bajba jutottak

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek