Hiteles lapszemle

Frankhitel könny(ítés)ek: nesze semmi, fogd meg jól
devizahitel bank
2010.08.24. - hitel

Az elmúlt időszakban egyre több, jelentős lakossági ügyfélkörrel rendelkező és a devizahitelezésben korábban aktív szerepet vállaló hitelintézet tett különböző lépéseket a devizahiteles ügyfelek terheinek könnyítésére. Ezekkel az intézkedésekkel nem csak az ügyfelek által fizetendő részleteket csökkentik, hanem a hitelportfolió romását is lassítják.

Az OTP Bank június elsejétől az ingatlanfedezetű svájci frank és japán jen alapú hitelek állományát érintő kamatcsökkentést hajtott végre. A svájci frank alapú hiteleknél 0,75 százalékpontos, a japán jen alapú hiteleknél pedig 0,50 százalékpontos volt a kamatcsökkentés. Az intézkedések a bank kalkulációi szerint körülbelül 10 forinttal mérséklik az árfolyamgyengülést a svájci frank és a japán jen hitelek törlesztő részleteiben.

Jó hír az OTP hiteleseinek! Ismét kamatot csökkent a bank

Az Erste Bank 5 forint árfolyamkedvezményt nyújt a svájci frankban eladósodott lakossági ügyfeleinek. Emellett a pénzintézet a szerződésmódosítási díj elengedésével is támogatja a bajba jutott ügyfeleit.

Könnyítések frankhiteleseknek: az Erste is lépett

Hitelkamatot csökkent az Erste Bank

A K&H Bank 2010. június 1-től visszavonásig a svájci frank alapú jelzáloghitelek forintra átváltását a MNB középárfolyamán biztosítja az adósoknak, amíg a svájci frank és forint keresztárfolyam tartósan - legalább 30 napon át folyamatosan - nem csökken 175 forint alá. Az ügyfelek szerint ez a "nesze semmi, fogd meg jól" intézkedés csak keveseken segít, mivel országosan is elenyésző a devizahitelüket forintra váltók száma.

Frankhitelek átváltása: 175-ös árfolyam felett a K&H ennyivel tud segíteni

Az FHB Bank október 6-val bezárólag maximum 205 forintos kedvezményes törlesztési árfolyamon számolja el a svájci frank alapú jelzáloghitelek esedékes törlesztő részletét, ha a svájci frank ettől erősebben állna. A kedvezményes törlesztési árfolyam alkalmazását akkor függesztik fel, ha a jegybank svájci frank középárfolyam jegyzése a megelőző 30 nap átlagában meghaladja a 215 forintot.

Így könnyít a frankhitelesek terhén az FHB

Az UniCredit Bank 2010. július 15-étől a svájci frank alapú hiteleknél - a szerződésekben szereplő deviza eladási árfolyam helyett - az UniCredit magánszemélyekre vonatkozó deviza-középárfolyamát alkalmazza a havi rendszeres törlesztő részlet meghatározásánál. Ez a jelenlegi árfolyamszintek mellett egy 400 svájci frankos törlesztő esetén havi 2000-2400 ezer forintos megtakarítást jelent az ügyfeleknek. A könnyítést a magánszemélyeknek nyújtott frank alapú jelzáloghitelek (lakáscélú és szabad felhasználású jelzáloghitelek) és a személyi kölcsönök esetében az UniCredit legalább 2010. október 31-éig fenntartja.

Frankhitelek: könnyít az UniCredit is

A Raiffeisen Bank első lépésben a devizában felvett hitelek forintra történő átváltásakor elengedte az ügyfeleknek a hitelbírálati díjat és az előtörlesztési díjat, majd visszamenőleges hatállyal a 2010. július 1-jétől 2010. szeptember 31-ig terjedő időszakra a lakossági devizahitellel rendelkező ügyfelek számára 12%-os kamat-visszatérítést biztosít. A kedvezmény az ügyfelek számára a törlesztés devizanemében kerül jóváírásra.

Százezer devizahitelest érint visszamenőleges kamatvisszatérítés

20 ezer forinttal alacsonyabb havi törlesztő? Kamatot vágott a Raiffeisen Bank

Átmeneti jelleggel a jegybank által jegyzett középárfolyamon törleszthetik esedékes havi részleteiket az MKB Bank azon svájci frank alapú hitellel rendelkező ügyfelei, akik szerződésszerűen teljesítik a havi kötelezettségeiket. Az akciós jellegű, legfeljebb ez év végéig tartó árfolyamengedmény mindaddig érvényes, míg a svájci frank legalább öt egymást követő munkanapon keresztül nem lesz olcsóbb 175 forintnál.

A PSZÁF ötletével segít frankhiteleseinek az MKB

A Budapest Bank a hitelüket rendben törlesztőknek 60 bázisponttal csökkentette a svájci frank alapú és 100 bázisponttal forint alapú jelzáloghiteleinek kamatát.

30 ezer frankhitelest érint az augusztusi kamatcsökkentés

A CIB Bank a fizetési nehézségekkel szembesülő ügyfelei számára számos megoldást dolgozott ki, közülük legtöbben a CIB Megoldás Hitelt választották. A bank közlése szerint eddig több mint 10 ezer ügyfelük hitelét ütemezték át. A CIB Bank a 2008-as jelentős árfolyam emelkedést követően lehetővé tette a svájci frank alapú devizahitelek átváltását euróra, kedvezményes árfolyam alkalmazása mellett a CIB Megoldás Hitel keretén belül.

Hol juthatsz gyorsan készpénzhez? A válasz megérkezett

A hitel konstrukció révén a havi fizetési kötelezettség megfizetésére a bank 1, 2, vagy 3 éves könnyített időszakot biztosít, amely alatt az eredeti részletnek csak 75, 50 vagy csupán 25%-át kell teljesíteni.

 

Az eredeti cikk itt olvasható.

   
Kapcsolódó fogalmak

Kapcsolódó cikkek
Nem szükséges a költségvetés pénzbeli szerepvállalása Állami alap segít a devizahiteleseknek A biztonságra vágyó adósoknak lehet jó a Fidesz ötlete Ki védi meg a devizahitelest? Fanyalog az ellenzék az egykulcsos adó miatt Orbán: Legalább 12 menetre kell készülni Továbbra is titkolják a bankok hitelbírálati szisztémájukat Újraindítanák a devizahitelezést őszre elkészül a devizahiteleseket segítő csomag Meghalt a frankhiteles! Adósságot hagyott hátra, pedig volt biztosítás Százezer családot kellene megmenteni a kilakoltatástól CHF hitel lakástakarékkal Bankok feketelistája: kétes ügyleteket is gond nélkül pénzeltek Mire számítsanak a devizahitelesek? A kormány előtt az adósok mentőöve Így segítene a kormány a devizahiteleseken Már idén megmenekülhetnek a hitelesek Forinthitel körkép K&H forinthitel gyorsított hitelbírálattal Drágák-e a lakossági hitelek Magyarországon? Szász Károly: az adósoknak vissza kell fizetniük a felvett hiteleket Átköltöztethetik a lakáshitelest egy kisebb lakásba Saját javaslatokkal állt elő az MNB a hitelesek megsegítésére A frankhiteleseknek már semmire nincs pénzük Garzonba tuszkolhatják a bukott frankhiteleseket Lesz többféle autóhitel: sorban állnak a kereskedők az engedélyért Mit várhatna a deviza hitelesek 2011-ben Egy kis újdonság Vizsgáztat a PSZÁF Hitel helyett megtakarítás Az OTP válasza a kormány Otthonvédelmi Akciótervére Eddig csak zsebből végtörlesztettek Megéri-e forinthitelre váltani Kinek segíthet az eszközkezelő? Most a Bankszövetség keres megoldás a devizahiteles problémára Ki bérel lakást? Sokat érnek a bedölt hitelek Miből törlesztettek a végtörlesztők? Mit kínál a Bankszövetség? Változtak az Eszközkezelő feltételei Nem a bankok indítják a végrehajtási eljárásokat Húsz család költözhet Ócsára Kitolódik az árfolyamgát Újra lehet pályázni az ócsai lakóparkba Ismét bővül a Nemzeti Eszközkezelő által megvásárolható lakások köre Újabb mentőcsomag készül bedőlt hiteleseknek Kiderült, melyik bank segít bedőlt adósainak Kiderült, melyik bank segít a bedőlt adósnak (helyreigazítás) Minden harmadik jogosult lépett be eddig az árfolyamgátba Számtalan címen kaphatnak költséget a nyakukba a bajba jutottak

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek