Hiteles lapszemle

Munkavégzés rehabilitációs járadék mellett
rehabilitációs járadék munkabér
2010.10.04. - munka

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság segítségével arra a kérdésre keressük a választ, hogy mennyit kereshet legfeljebb egy rehabilitációs járadékban részesülő, de munkavégzést folytató személy, hogy a járadék folyósítása ne kerüljön megszüntetésre?


A keresőtevékenységet folytató rehabilitációs járadékban részesülő személy személyi jövedelemadóval és egyéni járulékokkal csökkentett hat egymást követő havi keresetének, jövedelmének átlaga nem haladhatja meg a rehabilitációs járadék alapját képező havi átlagkereset összegének 90%-át, illetve annak a megállapítást követően rendszeres nyugdíjemelésekkel növelt összegét, de legalább a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegét (a 2010. évben 73 500 forintot).

Amennyiben három egymást követő hónapra vonatkozó keresetének, jövedelmének átlaga haladja meg az említett összeget, az ellátásra való jogosultsága ugyan nem szűnik meg, de a rehabilitációs járadékot 50 %-kal csökkentett összegben kell továbbfolyósítani.

Az eredeti cikk itt olvasható.

 

   
Kapcsolódó fogalmak

Kapcsolódó cikkek

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek