Az önsegítés erősítése

 
Első pillanatban azt gondolhatnánk, hogy az adósságproblémákkal küzdő családok számára a pénz, az adósságok kiváltása lehet a legfontosabb. A Hitel-S Program és az ezzel a problémakörrel foglalkozó hazai és nemzetközi tapasztalatok alapján viszont azt mondhatjuk, hogy az igazi segítség az ön-segítés, és az erre épülő tudatos pénzügyi magatartás erősítése.
 
* A Hitel-S Program anyagi támogatása
* Segítés a mindennapokban
* Szociális szakemberek és adósságcsapda
* Hitel-S Program tanácsadói
 
 
A Hitel-S Program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat modellprogramja. 
A programot a Szeretetszolgálat szakmai, munkatársi bázisán közvetlen állami támogatás nélkül végzi. Az érintett családoktól nem kérünk és nem fogadunk el ezért a munkáért díjazást. Az anyagi erőforrásokat pályázatokból és támogatóktól teremtjük elő. Ha Ön azt gondolja, hogy a Program társadalmi hasznossága miatt fontos, hogy folyamatosan működjön és egyre több érintetthez eljusson, akkor munkánkat az MMSz Takarék Bankban vezetett  11500092 - 11051574 számlaszámú számlájára befizetett adományával tudja támogatni. Kérjük a közleménybe írja be "Hitel-S Program"-ot.
 
A Hitel-S Program célja, hogy segítsen az adósságproblémákkal küzdőknek a krízishelyzetük megoldásában információk biztosításával, tervezéssel, egyeztetéssel, kíséréssel. Ebben a munkában gyakran találkozunk azzal, hogy jó fizetési morállal rendelkező adósok késve, pl. a KHR-be történt bejelentés után, kerülnek kapcsolatba a Programmal. Ilyenkor gyakran lenne szükség olyan forrásra, amellyel a tartozások újrastrukturálása elindítható, fizetési megállapodásokhoz szükséges kezdő befizetés biztosítható, vagy akár adósságrendező szolgáltatás feltételei megteremthetők lehetnek. Ilyen célú visszatérítendő és vissza nem térítendő segítségre a Szeretetszolgálatnak csak nagyon korlátozott mértékben van lehetősége.
 
Ha Ön közvetlenül szeretné a bajba jutott családokat segíteni, akkor az MMSz Takarék Bankban vezetett 11500092 - 11051574 számlaszámú számlájára fizesse be adományát, a közlemény rovatba írja be "Hitel-S Program családjai" közleményt.
 

Fogalomtár Hiteles lapszemle Hasznos linkek Archív Bejelentkezés
Ha már regisztrált, itt tud bejelentkezni!

Elfelejtettem a jelszavam

Ha még nem regisztrált a bejelentkezéshez itt regisztrálhat!

Regisztráció
Támogatóink
2010 © MMSZ Egyesület - Minden jog fenntartva!      Impresszum     Adatvédelem     Oldaltérkép     Kapcsolat/Elérhetőségek